Кухиња

 

linija

kuhinja1  kuhinja2 

linija

 

Да би се деци обезбедила здрава, укусна, прилагођена и здравствено исправна храна у вртићу брине тим који чине медицинска сестра на превентивној здравственој заштити, радници у кухињи на припреми хране, сервирка у објекту.

Када се планира јеловник строго се поштују потребе дечјег организма у енергетским, градивним и заштитним материјама. Организација рада усмерена је на стварање најбољих услова рада и елеминисању могућих ризика приликом производње и дистрибуције хране.

У Предшколској установи „Невен'' храна се спрема у кухињи, која функционише у складу са имплементираним HACCP системом. Јеловник, количнина хране по детету, рецептруре и асортиман јела је у складу са постојећим нормативима

Сви који учествују у организацији исхране деце у вртићима се труде да дечји оброци не буду само здрави исправни, већ и разноврсни, маштовити, и да буду добра основа за усвајање здравих навика.

У нашој установи предузимају се мере како би сеобезбедила исхрана деци која имају здравствених проблема, као и деци из верских или других нездравствених разлога имају специфичне захтеве у исхрани.

 

linija

Login Form