Облици рада са децом

 

linija

 

У току васпитно – образовне године у Предшколској установи „Невен“ реализују се следећи облици рада:

  •        Целодневни боравак деце од 1 до 6,5 година
  •        Полудневни боравак деце
  •        Посебни и повремени програми

 

linija

 Целодневни боравак деце

linija

 

jaslena mladja

 

linija

Целодневни боравак деце је облик рада намењен деци од прве године до поласка у школу. Остварује се у централном објекту у 8 васпитних група у току радног времена Установе од 06 до 17 часова. Ове године планирани број деце узраста од 1 до 3 године боравиће у две јаслене групе смештене у новом делу објекта који је прилагођен њиховом узрасту. Њихове групе воде медицинске сестре Вера Живковић, Гордана Марковић, Гордана Стоиљковић и Мила Ћосић.

Васпитно-образовни рад са децом од 3- 5,5 година реализоваће се у пет васпитних група од тога две млађе групе, две средње и једна старија. Васпитачице задужене за извођење васпитно-образовног рада у овој години су: Александра Радовановић, Јасмина Несторовић, Ана Ђукић,Мира Кандић, Весна Драгојевић,Ивана Урошевић, Вања Атић, Слађана Суботић, Светлана Трифуновић и Невена Марковић.

Рад са предшколцима изводиће се у целодневном боравку у једној васпитној групи . Васпитачи који ће извести овогодишњни предшколски програм су: Славица Мунћан и Милица Петровић.

linija

 Полудневни боравак деце

linija

 

starija2 lutke

 

linija

У полудневном боравку деца у вртићу бораве у периоду од 8 до 12 часова, тако да родитељисвоју децу могу преузети из вртића у периоду од 12 до 12:30 часова.

У централном вртићу, четворочасовни програм одвијаће се у новом делу објекта у две васпитне групе са по 20-оро деце. Деца долазе у вртић из околних села превозом који је организовала установа сваког радног дана сопственим мини бусом. На овај начин обухваћена су сва децу од 5 до 7 година из села која гравитирају осморазредној школи у Доњој Топлици. У боравак је укључен и један оброк (ужина). Васпитачи који ће реализовати припремни предшколски програм су Милица Радивојевић и Весна Милосављевић.

Поред полудневног припремног предшколског програма у централном вртићу, на терену се налази још 6 група полудневног боравка при

  •            Основној школи „Милан Ракић“у Дучићу и Горњој Топлици и
  •            Основној школи „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу, Брежђу, Осеченици и Буковцу.

Деца која бораве при школама користе дворишни простор као и школска деца.

linija

 Посебни и повремени програми

linija

 

sport starija

 

linija

Посебни програми који се реализују у нашој Установи су:

  •       Спортска школа, физичка култура које се реализује према програму васпитача Марка Милић;
  •       Једнодневни излети и екскурзија деце , за сву заинтересовану децу предшколског узраста;
  •       РЕКРЕАТИВНО ЗАБАВНЕ УСЛУГЕ за време трајања туристичке сезоне;
  •       Прослава рођендана за децу која бораве у Установи и
  •     У плану је и реализација енглеског језика за децу припремних предшколских група у вртићу коју ће водити професор енглеског језика Мирјана Милиновић, као и ликовни атеље, за сву заинтересовану децу предшколског узраста, до 15 у групи.linija

Login Form