"Дечји страхови као инхибитори напредовања у развоју и учењу"

linija

У предшколској установи "Каја" у Љигу 23.04.2015. год., реализован је семинар "Дечји страхови као инхибитори напредовања у развоју и учењу"; аутори и реализатори Снежана Васић и Милица Остојић. Семинару су поред васпитача из Осечине и Љига, присуствовали и васпитачи из наше установе: Ана Ђукић, Вања Атић, Славица Мунћан, Весна Милосављевић, Јасмина Несторовић, Невена Марковић, Милица Радивојевић и Ивана Урошевић.

linija

Математика у вртићу

linija

 28. фебруара и 01. марта у вртићу "Бамби" у Ваљеву, реализован је семинар "Математика у вртићу". Семинар је поред васпитача из Осечине и Ваљева, похађало и 11васпитача из наше установе. Кроз опуштену и радну атмосферу, васпитачи су разменили своја искуства са колегама, проширили и допунили садржаје игара и активности из области развоја почетних математичких појмова код деце предшколског узраста.

linija

Подршка деци са сметњама у развоју у инклузији у друштво на предшколском и млађем школском узрасту

 

linija

20. и 21. Фебруара у Предшколској установи „Невен“ реализован је семинар „Подршка деци са сметњама у развоју у инклузији у друштво на предшколском и млађем школском узрасту“.

Семинару су поред васпитача из наше установе присуствовали и васпитачи из Предшколске установе „Каја“ из Љига. Предавачи су своје знање и искуство ставили у функцију оних који желе да уче и помогну деци са сметњама у развоју тј. васпитачима и медицинским сестрама-васпитачима. Без „сувишног теоретисања“ одговорили су на сва питања везана за рад са децом са сметњама у развоју. Одржавање семинара омогућила је дидактичка кућа Публик практикум

linija

Акционо истраживање у функцији самовредновања Предшколских установа

 

linija

08.-09.05.2014. године реализован је семинар на тему „Акционо истраживање у функцији самовредновања Предшколских установа“, аутор др. Миленко Кундачина, реализатор семинара доц. Др. Јелена Стаматовић. Ссеминар је реализован у Предшколској установи „Каја“ у Љигу. Семинару су присуствовали и васпитачи ПУ „Лептирић“ Лајковац и домаћини семинара васпитачи ПУ „Каја“ Љиг.

linija

Уз ликовно може свако упознати свет лако

 

linija

Учешће на 18 Пролећним стручним сусретима „ВАСПИТАЧИ-ВАСПИТАЧИМА“ у Врњачкој Бањи, где се наша Установа представила са пројектом „Уз ликовно може свако упознати свет лако“. Реализатори овог пројекта су Марко Милић, Славица Мунчан и Милица Петровић, уз свестрану подршку директора Бранке Петровић.

linija

Позитивна дисциплина - позитивно васпитање

 

linija

 Позитивна дисциплина – позитивно васпитање. Семинар реализован у вртићу „Бамби“ у Ваљеву. (26. и 27.10.2013.године).

linija

Васпитањем без казне и без награде до смањења насиља у породици, вртићу, школи, друштву

 

linija

 03.04.2014. године у Основној школи „Милан Ракић“-Мионица реализована је трибина на тему „Васпитањем без казне и без награде до смањења насиља у породици, вртићу, школи, друштву“. Аутор и реализатор трибине је Милица Новаковић, која је и аутор књиге „Породични буквар“.

linija

Ефикасно дисциплиновање - приступи и технике

 linija

22.02.2014. године у Центру за стручно усавршавње у Шапцу, одрђан је семинар „Ефикасно дисциплиновање – приступи и технике“, аутор Невена Ловринчевић, дипл. Психолог. Семинар реализован у Центру за стручно усавршавање у Шабцу.

linija

Eксперименталне ликовне технике у раду са даровитом децом и децом са сметњама у развоју

 

linija

09.-10.11.2013. године Семинар Софије Соње Јегарски „Експерименталне ликовне технике у раду са даровитом децом и децом са сметњама у развоју“ реализован у Предшколској установи „Невен".

linija

Добро сам ту где сам

 

linija

dobro sam tu gde samУ Предшколској установи „Каја“ у Љигу реализован је семинар „Добро сам ту где сам“, водитељ семинара је Зорка Петровић.

linija

Спајдиленд-вртић 21. века

 

linija

14.01. и 15.01.2015.године у Предшколској установи „Лептирић“ у Лајковцу реализован је семинар „Спајдиленд – спортски вртић двдесет и првог века“, аутора Др Небојше Цветковић, каталошки број 502, компентенција К1, приоритети: 1.

 Семинару су присуствовали васпитачи Предшколских установа: „Каја“ из Љига, „Лептирић“ из Лајковца и „Лане“ из Осеченe. Из наше устанoве семинару су присуствовали васпитачи: Слађана Суботић, Мира Кандић, Милица Петровић и Марко Милић. У пријатној атмосфери васпитачи су се упознали са савременим системом за вежбање на отвореном простору, Спајдиленд правилником, идејним решењем система за вежбање на отвореном, и сл.

linija

Login Form